spot_img

ذات صلة

جمع

Špaček: zpěvák našich měst

Špaček, pták známý svým lesklým černým peřím a pestrým...

Pánský striptýz jako dárek pro nevěstu

Existuje mnoho společností, které se specializují na organizování rozluček...

Svaly sluší i ženám. Jak je získat zdravě

Už dávno víme, že se nemusíme při pohledu na...

Boj o správnou zdravotní péči. Na co se připravit při porodu

Pokud ženu čeká první porod, snadno si najde informace...

Kolik cukru bychom měli sníst denně a jak omezit jeho spotřebu

Spotřeba cukru má stoupající tendenci. Zatímco před dvěma sty...

Mercedes-Benz svolává téměř milion aut pro možné problémy s brzdami

Svolávání se týká sportovně-užitkových vozidel třídy ML a GL a prémiového minivanu třídy R vyrobených v letech 2004 až 2015.

Německá automobilka Mercedes-Benz svolává po celém světě do servisů téměř milion starších aut. Důvodem jsou možné problémy s brzdovým systémem. Uvedl to o víkendu Spolkový úřad pro motorová vozidla (KBA). TASR o tom informuje na základě zprávy agentury AFP.

Podle informací KBA ještě z 1. června, která německá média zveřejnila v sobotu večer (4. 6.), svolávání se týká sportovně-užitkových vozů třídy ML a GL a prémiového minivanu třídy R vyrobených v letech 2004 až 2015. „Koroze posilovače brzd může v nejhorším případě vést k přerušení spojení mezi brzdovým pedálem a brzdovým systémem,“ uvedl KBA.

Úřad dodal, že Mercedes-Benz svolává celosvětově do servisů 993 407 vozů. Na domácím trhu se tento proces týká přibližně 70 tisíc aut.

Firma svolávání později pro AFP potvrdila a uvedla, že s ním začne okamžitě, přičemž bude informovat vlastníky „problémem potenciálně dotčených vozidel“. Svolávací proces bude podle Mercedesu zahrnovat kontrolu vozidel, která by mohla mít problém, a v závislosti na výsledku kontroly i výměnu potřebných komponentů.

spot_imgspot_img